Europa

Creştere numărului de traversări ilegale ale graniţei între Polonia şi Germania

Asculta informatia

Numărul celor care trec ilegal frontiera între Polonia şi Germania a crescut în ultimele săptămâni, a indicat joi Ministerul german de Interne, transmite dpa, potrivit agerpres

În august 2021, poliţia a depistat 474 de persoane care au intrat în ţară în mod clandestin pe la graniţa dintre Polonia şi Germania, în timp ce doar în primele 20 de zile din septembrie au intrat ilegal în Germania dinspre Polonia circa 760 de oameni, a precizat un purtător de cuvânt al MAI german.

Poliţia germană cooperează îndeaproape cu autorităţile poloneze pentru a combate această creştere bruscă a intrărilor ilegale.

Oraşul german de frontieră Frankfurt an der Oder este unul din principalele puncte de intrare în acest sens, a menţionat poliţia. Majoritatea migranţilor ilegali traversează pur şi simplu principalele două poduri din oraş, în condiţiile în care nu se face controlul paşapoartelor între Polonia şi Germania, amândouă fiind membre ale spaţiului Schengen.

Faptul că în ultimele câteva luni migranţii au ajuns în număr masiv în Polonia via ţara învecinată Belarus are de asemenea un efect asupra Germaniei, a mai indicat un purtător de cuvânt. Majoritatea migranţilor ilegali reţinuţi la graniţa polono-germană au intrat în Polonia din Belarus, pentru a-şi continua drumul mai departe spre Vest, în principal via Lituania şi Polonia. Aceştia sunt aduşi de multe ori de traficanţi de persoane.

Citește și:  Cel puţin nouă femei, victime ale ‘drogului violului’ în timpul unei petreceri interne a partidului cancelarului Scholz
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 7 =

Close