Religie

Crește numărul creștinilor persecutați în întreaga lume

Persecuția creștinilor este în creștere în întreaga lume. Potrivit grupului Open Doors SUA, numărul creștinilor uciși pentru credința lor a crescut cu 60% în 2020. Charlene Aaron ne va arăta modul în care COVID-19 și tehnologia contribuie la intensificarea persecuției.

Charlene Aaron: Pe lista anuală a grupului Open Doors figurează țări care sunt cele mai periculoase pentru creștini. Pentru prima dată, în primele 50 țări de pe listă, persecuția este foarte intensă. Potrivit acestei liste, mai bine de 340 de milioane de creștini din întreaga lume se confruntă cu o persecuție intensă din cauza credinței lor, adică un creștin din opt. Anul acesta, primele zece țări au rămas în mare parte aceleași cu o excepție notabilă, Nigeria. Numai acolo, în jur de zece creștini sunt uciși zilnic din cauza credinței lor. Potrivit grupului Open Doors, pandemia joacă un rol important în fanatismul antireligios.

David Curry: O mare surpriză pe lista grupului World Watch 2021 este faptul că extremiștii și guvernele se folosesc de COVID pentru a justifica inensificarea persecuției creștinilor. Vedem acest fapt în multe locuri.

Charlene Aaron: Președintele și directorul David Curry explică modul în care au loc aceste evenimente.

David Curry: În India, unde guvernele locale pun presiune pe creștini prin reținerea hranei și îngrijirii medicale, au avut loc peste 115.000 de incidente. De asemenea, extremiștii, de exemplu, în nordul Nigeriei, Boko Haram, au atacat sate creștine, știind că nu au unde să plece și le-au luat mâncarea și medicamentele. Am documentat aceste fapte.

Charlene Aaron: Pentru prima dată după un deceniu, China reintră pe lista primelor 20 de țări și potrivit unor informații noi, superputerea comunistă se folosește de tehnologia occidentală, inclusiv de Facebook, Zoom și Apple pentru a amenința și a cenzura creștinii.

Citește și:  Papa Francisc, discurs în Slovacia: „Aici, în acest loc, numele lui Dumnezeu a fost dezonorat”

David Curry: În prezent, sunt o sută de mii de creștini în China, pe care autoritățile îi supraveghează în bisericile lor folosindu-se de tehnologie. Ei privesc fiecare mișcare pe care o fac. Îi văd când se duc la biserică. Se folosesc de recunoașterea facială. Monitorizează căutările pe care aceștia le fac online. Ei au un sistem de supraveghere masiv, care verifică practicile religoase din China. Este înfiorător.

Charlene Aaron: Între timp, Curry speră că pentru administrația Biden drepturile omului și libertatea religioasă va deveni o prioritate în primele 100 de zile de guvernare.

David Curry: Noi am informat administrația Biden. Eu cunosc lista alcătuită de organizația World Watch. Ei respectă informațiile. Noi sugerăm ca mai întâi să numească o persoană onorabilă la Departamentul de Stat ca ambasador al libertății religioase. Administrației Obama i-a luat aproape doi ani pentru a găsi pe cineva. Apoi, acea persoană nu a avut acces direct la Departamentul de Stat.

Charlene Aaron: Curry a mai adăugat că Biserica și alte organizații au nevoie de un loc la masa negocierilor pentru a milita pentru drepturile omului și pentru libertatea religioasă.

Sursa: alfaomega.tv

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close