Africa

Crește bilanțul atacului de la școala din Uganda: cel puțin 41 de morți

Autoritățile din Uganda au modificat bilanțul atacului terorist de la școala din vestul țării. Echipele de intervenție au găsit cel puțin 41 de cadavre, majoritatea ale unor elevi omorâți prin incendiere, cu maceta și cu arme de foc, informează mediafax.

Potrivit poliției ugandeze, raidul a fost efectuat de Forțele Democratice Aliate (ADF), o grupare care are legătură cu organizația teroristă Stat Islamic.

Sunt cel puțin 41 de victime, iar alți elevi au fost răpiți, anunță autoritățile. Un dormitor al școlii a fost incendiat în atac.

Selevest Mapoze, primarul din Mpondwe, orașul în care a avut loc atacul, a declarat că 38 de cadavre sunt ale unor elevi.

Mapoze a mai spus că în timp ce unii dintre studenți au suferit arsuri fatale, alții au fost împușcați sau tăiați cu macete. Un paznic și doi membri ai comunității locale au fost și ei împușcați în afara școlii, a precizat primarul.

Orașul Mpondwe se află în apropiere de granița cu Republica Democrată Congo.

Citește și:  Două văduve ale unor militanţi islamişti ar putea fi autoarele dublului atentat sinucigaş din oraşul filipinez Jolo
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close