Romania

Polițiști și jandarmi, atacați cu drujba: Un agent mutilat, zeci de răniți, după o intervenție în forță

Mai multe persoane au fost rănite în urma unui conflict între locuitorii cartierului de rromi din localitatea Petea, județul Satu Mare și forțele de ordine. Cel puțin un polițist a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe după ce urechea i-a fost retezată cu drujba de unul dintre scandalagii.

Scandal în cartierul de romi din Petea. Aproximativ 50 de oameni au atacat polițiștii și jandarmii. Unul dintre romi ar fi avut inclusiv o drujbă asupra sa. Oamenii legii s-au văzut nevoiți să folosească armamentul din dotare și au tras cu pistolul cu bile de cauciuc în direcția bărbatului care avea asupra sa drujba, relatează PresaSM.

În momentul în care unul dintre polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale a încercat să îl imobilizeze pe unul dintre scandalagii, colegul său care i-a venit în sprijin a fost rănit. Potrivit informațiilor obținute de presa locală, polițistului i-a fost retezată urechea de unul dintre participanții la conflict. Acesta urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Polițiști și jandarmi, atacați cu drujba

La fața locului au fost dispuse mai multe echipaje de polițiști și jandarmi, dar și echipaje medicale ale SJU Satu Mare și SMURD. forţele de ordine au tras focuri de avertisment. Poliţistul rănit şi doi scandalagii au fost duşi la spital, iar alte persoane la sediul Poliției din municipiul Satu Mare.

„Poliţiştii au executat foc de avertisment, cu gloanţe de cauciuc. Poliţistul rănit şi doi cetăţeni implicaţi în conflict au fost transportaţi la spital, pentru a li se efectua investigaţii medicale. Toate persoanele implicate in altercaţie au fost identificate şi conduse la sediul Poliţiei”, spun reprezentanţii Poliţiei Satu Mare, citează Mediafax.

Citește și:  ALBANIA: Atac comis într-o moschee din capitala

A fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar cercetările se fac sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close