America

Covid-19 nu va mai fi o criză în SUA. Biden a pus masca degeaba?

Asculta informatia

Oficialii americani din domeniul sănătății au declarat miercuri că se pregătesc pentru următoarea fază a pandemiei de Covid-19, pe măsură ce cazurile legate de Omicron scad, inclusiv actualizarea directivelor CDC privind purtarea măștilor și consilidarea capacității de testare din SUA.

Planurile vin pe măsură ce un număr tot mai mare de state americane au început să ușureze restricțiile Covid-19, pe măsură ce cazurile scad. Media pe șapte zile a cazurilor zilnice a scăzut cu 40% față de săptămâna anterioară, în timp ce media zilnică de spitalizare a scăzut cu 28%, iar media zilnică a deceselor a scăzut cu 9%, potrivit datelor CDC.

„Ne îndreptăm către o epocă în care Covid nu mai este o criză, dar este ceva împotriva căruia ne putem proteja și trata. Președintele și echipa noastră Covid planifică în mod activ viitorul”, a declarat Jeff Zients, coordonatorulul răspunsului în fața pandemiei la Casa Albă.

„Cea mai mare prioritate a noastră este lupta cu Omicron”, a spus Zients. „În același timp, ne pregătim pentru viitor”.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) evaluează noi directive privind Covid-19, inclusiv momentul purtării măștilor de protecție, a declarat directorul CDC, Rochelle Walensky, adăugând că capacitățile spitalicești vor fi o măsură cheie, scrie The Gazette.

CDC se așteaptă ca multe dintre directivele revizuite să fie publicate la sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie, aproximativ în aceeași perioadă în care obligațiile purtării măștii în multe state vor fi ridicate, a spus ea.

Walensky a avertizat că oamenii vor trebui în continuare să poarte măști în anumite situații, cum ar fi atunci când prezintă simptome de Covid-19, în cele zece zile de la un diagnostic de Covid-19 sau după ce s-au expus la o persoană infectată cu Covid-19.

Citește și:  Covid-19. Italia renunță la mască în exterior și deschide discotecile

Tom Inglesby, consilierul Casei Albe pentru testarea Covid-19, a declarat că administrația a emis o cerere oficială de informații companiilor afiliate cu privire la modul de consolidare a capacității de testare a națiunii, inclusiv detalii despre provocările lanțului de aprovizionare și volatilitatea pieței.

În prezent, între 50 și 60 de milioane de persoane pot obține gratuit teste la domiciliu, fără prescripție medicală, folosind cardurile de asigurare, iar administrația lucrează cu mai mulți asigurători pentru a crea opțiuni la punctele de vânzare, a spus Inglesby.

Guvernul a expediat deja 50 de milioane de comenzi adică 200 de milioane de teste individuale, ca parte a planului său de a livra teste gratuite, a spus Zients.

 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Close