AsiaIsraelOrientul mijlociu

COVID-19 : Israelul se pregăteşte de un nou focar de CORONAVIRUS

Asculta informatia

Israelul, care în ultimele săptămâni s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, s-a gândit la toate scenariile şi pregăteşte o strategie pentru a face faţă unui posibil nou focar de COVID-19, relatează luni EFE via agerpres.ro

“Cabinetul pentru coronavirus” a aprobat luni o propunere pentru a determina acţiunile ce trebuie luate conform situaţiei sanitare care se prezintă, printre care se preconizează şi posibilitatea unui nou val de infecţii care să determine decretarea unei noi stări de urgentă.

“Trebuie luate toate măsurile preventive pentru a evita” un nou focar, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

De aceea, executivul trebuie să extindă capacităţile sistemului sanitar şi să pregătească o infrastructură mai amplă pentru a îngriji 2.000 de pacienţi cu afecţiuni respiratorii.

Israelul, o ţară cu 9 milioane de locuitori, estimează că s-ar putea produce până la 2.500 de îmbolnăviri grave care să necesite ventilaţie respiratorie şi ca 7.500 de persoane să aibă nevoie de spitalizare, potrivit prognozelor Ministerului Apărării.

În cel mai rău dintre scenarii, se prevăd 125.000 de bolnavi şi “mai multe sute de decese” cauzate de coronavirus, ceea ce ar putea declanşa starea de urgenţă.

Totuşi, această perspectivă “se bazează pe modele care au avut în vedere situaţii extreme” din alte părţi ale lumii, potrivit Ministerului care a precizat că nu este vorba de un pronostic, ci de un posibil scenariu ce trebuie pregătit cu mijloacele existente.

Israel, care deocamdată a înregistrat un total de 307 de decese şi 20.860 cazuri de contagiere, a suferit un impact destul de moderat al pandemiei, faţă de alte ţări.

În ultimele săptămâni au fost ridicate majoritatea restricţiilor într-o relaxare accelerată care a dus la o previzibilă creştere a cazurilor – până la 300 de contagieri zilnice – fapt ce a determinat autorităţile să acţioneze cu prudenţă.

Citește și:  Recomandarea unui reputat om de ştiinţă britanic: ‘Renunțați la măsura de autoizolare după Paște, Covid devine o răceală comună!’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4

Close