Sanatate

Covid-19 ar fi fost creat în laborator: „Este foarte bine adaptat pentru a infecta oamenii”. Ultimele studii

Asculta informatia

Studiul, publicat joi în Scientific Reports, a avut ca scop ajutarea la identificarea oricărui vector intermediar care ar fi putut juca un rol în transmiterea virusului de la lilieci la oameni. Iar concluziile sunt incredibile.

Virusul SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19, este perfect adaptat pentru a infecta celulele umane, mai degrabă decât celulele liliecilor sau pangolinilor, potrivit unui studiu care ridică întrebări cu privire la originea virusului.

O echipă de cercetători de la Universitatea Flinders și Universitatea La Trobe, din Australia, a folosit modelarea computerizată de înaltă performanță a formei virusului SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, pentru a prezice capacitatea sa de a infecta oamenii, dar și o gamă de 12 animale domestice sau exotice.

În cadrul acestui studiu, rezultatele au arătat că SARS-CoV-2 se leagă pe celulele umane mai strâns decât oricare dintre speciile de animale testate, inclusiv lilieci și pangolini. Dacă una dintre speciile de animale testate ar fi originea, în mod normal, s-ar aștepta ca acela să prezinte cea mai mare legare de virus.

Dacă virusul are o sursă naturală, ar fi putut ajunge la oameni doar printr-o specie intermediară care încă nu a fost găsită

„Modelarea computerizată a constatat că abilitatea virusului de a se lega de proteina ACE2 a liliacului a fost slabă în raport cu capacitatea sa de a se lega celulele umane. Acest lucru este un argument împotriva ideei că virusul este transmis direct de la lilieci la oameni”, a declarat Nikolai Petrovsky profesor la Universitatea Flinders din Adelaide

„Prin urmare, dacă virusul are o sursă naturală, ar fi putut ajunge la oameni doar printr-o specie intermediară care încă nu a fost găsită”, a adăugat acesta.

Citește și:  Medicul Flavia Groșan afirmă că lockdown-ul și masca de protecție scad imunitatea.

A fost sugerat incorect la începutul pandemiei de către unii oameni de știință că au găsit SARS-CoV-2 în pangolini

Modelarea computerizată a arătat că virusul SARS-CoV-2 s-a legat, de asemenea, relativ puternic de proteina ACE2 a pangolinilor, o specie rară, consumatoare de furnici exotice, care poate fi găsită în unele părți din Asia de Sud-Est.Winkler a spus că pangolinii au prezentat cea mai mare energie de legare a vârfurilor dintre toate animalele care au fost analizate în cadrul studiului, după om, semnificativ mai mare decât la lilieci, maimuțe și șerpi.

În general, lăsând deoparte rezultatele interesante din dreptul pangolinului, studiul nostru a arătat că virusul COVID-19 a fost foarte bine adaptat pentru a infecta oamenii”, a mai spus Nikolai Petrovsky.

Modul în care virusul a ajuns să infecteze oamenii are două explicații principale:

1.Este posibil ca virusul să fi trecut la oameni de la lilieci, printr-un animal intermediar încă de negăsit (origine zoonotică).

2. Nu poate încă să fie exclus că a fost eliberat accidental dintr-un laborator de virologie.

O cercetare științifică aprofundată, bazată pe dovezi, este necesară pentru a determina care dintre aceste explicații este corectă, au adăugat cercetătorii.

Lăsând deoparte rezultatele interesante legate de pangolinul ACE2, studiul nostru a arătat ca virusul COVID-19 a fost foarte bine adaptat pentru a infecta oamenii, a spus Petrovsky. Studiul sugerează, de asemenea, că unele animale domestice, cum ar fi pisicile, câinii și vacile, sunt susceptibile la infecția cu SARS-CoV-2, relatează business-standard.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8

Close