Italia

Coronavirusul a determinat o nouă REVOLUŢIE! Au ieşit pe străzi şi s-au luptat cu poliţiştii

Pandemia cauzată de noul coronavirus a generat măsuri aspre de prorecţie din partea autorităţilor, în marea majoritate a ţărilor europene. Inclusiv în Italia, desigur, acolo unde virsusul a lovit puternic în ultimele 8-9 luni.

Sute de persoane au protestat în oraşul italian Napoli în noaptea de vineri spre sâmbătă până la primele ore ale dimineţii împotriva unei interdicţii de circulaţie şi a unei închideri planificate a regiunii, în contextul unei creşteri importante a numărului cazurilor de coronavirus

Vincenzo De Luca, preşedintele regiunii Campania, a anunţat vineri că regiunea va intra în lockdown din cauza unei creşteri majore a numărului infectărilor cu coronavirus.

Campania a înregistrat un număr zilnic de 2.280 de cazuri de COVID-19, a declarat De Luca la un eveniment transmis live pe Facebook, o creştere de aproape 50% faţă de cele 1.541 înregistrate joi, potrivit Agerpres.

Vom merge mai departe şi vom închide totul”, a spus el, propunând o închidere de „o lună, 40 de zile”.

Italia a raportat ieri aproape 20.000 de cazuri noi de COVID-19

La o oră de începerea protestului, mai mulţi manifestanţi au aruncat cu petarde în forţele de ordine. O echipă a televiziunii SkyNews Tg24 a fost agresată în direct şi fugărită pe străzile oraşului. Principalele sloganuri ale manifestanţilor priveau libertatea şi demisia guvernatorului De Luca.

Protecţia civilă italiană a anunţat 19.143 de cazuri de noul coronavirus în ţară, un nou record zilnic care a ridicat numărul total al infectărilor la 484.869. De asemenea, în Italia au existat 91 noi decese legate de COVID-19, ceea ce ridică bilanţul total la 37.059, iar numărul pacienţilor de la terapie intensivă a crescut peste 1.000 pentru prima dată în peste cinci luni.

Citește și:  Italia relaxează restricțiile.

Guvernul premierului Giuseppe Conte a rezistat până acum solicitărilor privind introducerea unui lockdown naţional, argumentând că ar exista costuri prea mari din punct de vedere economic şi social.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close