Ucraina

Coridorul umanitar din Mariupol va fi deschis timp de 5 ore

Asculta informatia

Civililor li se va permite să părăsească oraşul-port Mariupol, din sudul Ucrainei, sâmbătă, în intervalul orar 12:00-17:00, ora Moscovei (11:00-16:00, ora Ucrainei, 09:00 GMT-14:00 GMT), a relatat agenţia de presă rusă RIA, care a citat autorităţile locale, transmite Reuters, potrivit agerpres

Primăria din Mariupol a anunţat că evacuarea populaţiei civile va începe la ora locală 11:00. Ea va fi efectuată cu autobuze municipale din trei puncte din oraş şi cu autoturisme particulare, care trebuie să respecte strict o anumită rută prestabilită, a menţionat primăria pe contul său de Telegram.

Anterior, Rusia a anunţat sâmbătă că trupele sale, care au încercuit oraşul-port ucrainean de la Marea Azov, vor înceta focul şi vor permite evacuarea civililor.

Pe de altă parte, Ministrul Apărării rus a anunţat că trupele sale îşi vor continua ampla ofensivă în Ucraina. Instituţia rusă a confirmat că trupele au încetat focul şi au deschis două coridoare în apropierea oraşelor Mariupol şi Volnovaha, încercuite de trupele ruse.

Citește și:  URIAȘA AVERE pe care o are Zelenski! Președintele Ucrainei, sub anchetă în Olanda
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 18 =

Close