Asia

Coreea de Nord: Kim Jong Un testează „cea mai puternică armă din lume”

Asculta informatia

Coreea de Nord a tras o rachetă balistică cu lansare de pe submarin, marți, de pe coasta de est a țării, a anunțat armata sud-coreeană, citată de BBC.

Phenian a dezvăluit racheta în luna ianuarie, descriind-o drept „cea mai puternică armă din lume”. Lansarea are loc la câteva săptămâni după ce Coreea de Sud a dezvăluit o armă proprie similară.

Coreea de Nord a efectuat o serie de teste cu rachete în ultimele săptămâni, inclusiv cu arme hipersonice și cu rază lungă de acțiune. Unele dintre aceste teste încalcă sancțiuni internaționale stricte.

Lansarea, raportată și de oficiali din Japonia, a venit după ce emisari americani și sud-coreeni s-au întâlnit luni la Washington pentru a discuta chestiunea nucleară nord-coreeană. De asemenea, șefi ai serviciilor de spionaj din SUA, Coreea de Sud și Japonia ar urma să se întâlnească marți la Seul.

Phenian a încălcat grav acordurile internaționale

Lansarea este un nou test de armament al regimului de la Phenian, care a mers mai departe cu dezvoltarea arsenalului său, în ciuda sancțiunilor internaționale impuse din cauza programului său nuclear și a celui privind rachetele balistice.

Racheta a fost lansată la ora 10.17 dimineața, ora locală, din zona maritimă de lângă Sinpo, unde Coreea de Nord ține submarine și echipamente pentru lansarea de rachete SLBM.

Nu este clar la acest moment dacă racheta a fost trasă de pe un submarin sau de pe o barjă submersibilă de test, ca în cele mai multe dintre testele anterioare. Premierul japonez Fumio Kishida a declarat că au fost lansate două rachete balistice, numind lansările „foarte regretabile”.

Citește și:  „Guvernul-covid” își bate joc de elevi și de părinți cu testele inutile: Peste 67% din testele de salivă pozitive, raportate de elevi joia trecută, au fost fals-pozitive
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =

Close