AsiaWorld

Coreea de Nord a pregătit lansarea către Sud. „Se apropie momentul represaliilor”

Asculta informatia

Coreea de Nord a pregătit un răspuns pe măsură militanților sud-coreeni care au lansat baloane peste graniță de care au agățat produse de consum, bani sau mesaje destinate nord-coreenilor.

Militanții sud-coreeni lansează de mai mulți ani peste frontieră baloane de care agață produse de consum, bani sau mesaje destinate nord-coreenilor. Tesiunile diplomatice dintre cele două state vecine sunt deja în creștere, iar Coreea de Sud a luat în calcul interzicerea acestui lucru.

Citeste si: Șeful OMS vrea o „conducere globală”! „Cea mai mare amenințare nu e virusul în sine”

Ce i-a enervat la culme pe nord-coreeni vizavi de această practică a vecinilor săi este că aceste baloane care livrează mesaje critice la adresa guvernului nord-coreean.

Kim Yo-jong, sora liderului de la Phenian, Kim Jong-un, este extrem de deranjată de această acțiune și a spus că cei care lansează aceste baloane sunt „niște gunoaie umane”. „Mă întreb dacă lumea știe ce lepădături sunt acești dezertori proști”, ar fi declarat Kim Yo-jong, pe un ton deloc diplomatic, potrivit agenției oficiale KCNA.

„De fapt, cea mai mare parte a manifestelor aterizează pe teritoriul nostru, ceea ce generează poluare și le face viața grea localnicilor, care trebuie să le adune”, a motivat purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Unificare din Coreea de Sud.

Chiar ș-așa, nord-coreenii nu au fost convinși de cei de la Sud. „Se apropie momentul represaliilor”, a anunțat Coreea de Nord. Drept urmare, au fost tipărite 12 milioane de bilețele și 3.000 de baloane gata să fie trimise peste granița cu Sudul, anunță agenția de presă de la Phenian.

Citește și:  Doi oameni au murit după vaccinare

Pe bilețelele de propagandă sunt imagini insultătoare cu președintele sud-coreean, poze cu rachete în lansare și lozinci împotriva dușmanilor regimului comunist din nord. „Cea mai mare lansare de pliante împotriva inamicului este aproape completă”, a informat agenția de presă din Coreea de Nord.

La începutul lunii iunie, Coreea de Nord a întrerupt toate liniile de comunicare cu „inamicul” Coreea de Sud.

Potrivit unor informații transmise de Agenția Centrală de Presă, agenția oficială de știri din Nord, „oficialii au subliniat că activitățile destinate Sudului vor deveni niște relații îndreptate împotriva dușmanului. Am ajuns la concluzia că nu este nevoie să ne mai așezăm față în față cu autoritățile sud-coreene și că nu mai avem vreo problemă de discutat, întrucât ei nu au făcut decât să ne sporească dezamăgirea”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 62

Close