Sanatate

Copiii românilor carne de tun pentru profitul BIG PHARMA! „Dr Fauci” al Germaniei recunoaște: „Nu mi-aș vaccina copilul”

Președintele Comitetului permanent pentru vaccinare din Germania (STIKO), Thomas Mertens, nu și-ar vaccina în prezent copilul în vârstă de șapte ani împotriva Covid-19, invocând „lipsa datelor” despre tolerabilitatea vaccinurilor în grupa de vârstă 5-11 ani.

Comitetul permanent pentru vaccinare la Institutul Robert Koch, sau STIKO, este un comitet științific format din 18 membri la Institutul Robert Koch din Berlin,care oferă recomandări oficiale pentru programele de vaccinare utilizate de fiecare land german.

„Nu știm nimic de daunele pe termen lung”

La ora la care Germania și alte țări europene examinează introducerea vaccinării obligatorii, tocmai șeful Comitetului permanent de experți privind vaccinarea își declară dubiile.

„Nu mi-aș vaccina copilul împotriva Covid-19, nu există nici date sau studii de autorizare privind compatibilitatea vaccinului în categoria 5-11 ani. Nu putem ști nimic, pe moment, privind eventualele daune pe termen lung”, a afirmat Mertens în cadrul unui podcast la Frankfurter Allgemeine Zeitung.

În cadrul acestei grupe de vârstă, „nu există date” privind tolerabilitatea vaccinurilor, dincolo de studiul de aprobare, a spus el. Prin urmare, în această etapă este imposibil să se facă declarații fiabile eventuale daune pe termen lung.

„Greșelile politice nu se îndreaptă prin vaccinare”

„Tocmai pentru că infecțiile cu coronavirus la copii sunt de obicei inofensive, trebuie să fim cu atât mai siguri că vaccinarea este bine tolerată pe termen lung. STIKO are în vedere acum acest aspect”, a estimat Mertens.

Atunci când se pronunță asupra unei recomandări, STIKO nu vrea să fie „influențat” de schimbarea stării de spirit a publicului sau a decidenților politici. „Deciziile politice necorespunzătoare nu pot fi îndreptate prin vaccinare”, a declarat Mertens.

Citește și:  Doctorul Musta recomandă: Cum să te tratezi acasă dacă faci o formă ușoară de COVID-19

Declarațiile lui Mertens au creat polemică pentru că STIKO se pregătește să facă o recomandare privind vaccinarea copiilor sub 12 ani, în jurul datei de 13 decembrie, după ce vaccinul Pfizer-BioNTech pentru grupa de vârstă 5-11 ani a fost aprobat de către Agenția Europeană a Medicamentului ( EMA).

Nu sunt încă disponibile date în SUA și în Israel, unde vaccinarea copiilor este în curs.

Riscul de inflamație a mușchilor inimii

Datele de siguranță privind vaccinul pentru copii nu sunt destul de suficiente, a declarat și Markus Terhardt, membru Stiko. „Nu se știe nimic despre riscul de inflamație a mușchilor inimii. Pentru lămurirea răspunsului trebuie așteptat până în ianuarie sau februarie, când vor sosi date din SUA, unde copiii de această vârstă sunt deja vaccinați împotriva Covid-19 în număr mare”.

Ca organism independent, STIKO elaborează recomandări de vaccinare și examinează beneficiile pentru indivizi și populația generală.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close