Romania

Copiii de liceu, scoși în stradă pentru marșul SODOMISTILOR la Iași

Mai mulți tineri au reacționat strigând „Rușine să vă fie”

Asculta informatia

Vineri, 1 octombrie, a avut loc primul marș LGBT din istoria Iașiului, majoritatea celor participanți fiind copii de liceu, relevă B1 TV.

Comunitatea LGBT+ a făcut scandal la eveniment, pentru că primarul Mihai Chirica nu a semnat aprobarea marșului. Astfel, organizatorii, Asociația Rise OUT și Asociația ACCEPT au anunțat că au depus vineri plângere penală împotriva edilului local, pentru abuz în serviciu, motivat de discriminare pe criteriul orientării sexuale.

De cealaltă parte, în stradă au ieșit câțiva tineri care au huiduit marșul și au strigat „Rușine să vă fie”. La un moment dat, o femeie a aruncat cu agheasmă în direcția manifestanților „curcubeu”.

Organizatorii marşului de la Iaşi afirmă că evenimentul a fost aprobat iniţial în cadrul Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice a primăriei Iaşi, iar în baza acestui aviz, Poliţia şi Jandarmeria Iaşi s-au întâlnit cu organizatorii şi au confirmat că vor asigura protecţia participanţilor la eveniment.

 

„Refuzul primarului Mihai Chirica de a semna protocolul de organizare a Iaşi Pride este ilegal. Fapta acestuia constituie un abuz în serviciu motivat de discriminare pe criteriul orientare sexuală, faptă pedepsită de articolul 297 alineatul 2 al Codului Penal. Asociaţia Rise OUT, cu sprijinul Asociatiei Accept, va depune astăzi (vineri – n.r.) o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, au anunţat organizatorii acţiunii.

Citește și:  Filantropia Bisericii a crescut în anul pandemiei: 38 de milioane de euro
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 75

Close