Europa

COPENHAGA: Captură ‘istorică’ de explozibili într-un hangar

Poliţia daneză a confiscat 200 de kilograme de explozibili, un record pentru regatul nordic, au declarat luni autorităţile daneze, care au arestat doi bărbaţi în acest caz, relatează AFP, potrivit agerpres

”Am confiscat o cantitate istorică de explozibili, în privinţa căreia, desigur, suntem foarte liniştiţi că nu se mai află în mâinile infractorilor”, a indicat într-un comunicat un responsabil al operaţiunii, Henrik Andersen.

Duminică, forţele de ordine au confiscat 206,4 kg de explozivi, a căror natură exactă nu a fost dezvăluită, într-un hangar dintr-o zonă rezidenţială din sudul oraşului Copenhaga.

”Există indicii că explozibilii ar putea să provină din Suedia, dar aceasta este în curs de verificare’, a declarat Andersen agenţiei locale Ritzau.

Nicio ţintă posibilă nu a fost încă făcută publică. Cei doi bărbaţi arestaţi, în vârstă de 21 şi 54 de ani şi a căror identitate nu a fost dezvăluită, sunt suspectaţi de deţinerea de explozibili ”în circumstanţe deosebit de agravante”. Ei neagă acuzaţiile care le sunt aduse.

Citește și:  Ciprul, în ‘STARE DE URGENTA’ din cauza afluxului de migranţi sirieni
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close