Romania

Controversatul Comitet de Vaccinare a fost dizolvat

Asculta informatia

Atribuţiile Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 vor fi preluate integral de Ministerul Sănătăţii, conform unei hotărâri de guvern aprobate în şedinţa de luni.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că în acest fel a fost actualizată strategia naţională de vaccinare împotriva COVID-19.

„Hotărârea de guvern stabileşte un nou mecanism de coordonare a activităţilor de vaccinare la nivel naţional, urmând ca atribuţiile Comitetului Naţional de coordonare a acestor activităţi să fie preluate în integralitate de către Ministerul Sănătăţii, în corelare cu activităţile derulate în programul naţional de vaccinare”, a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Proiectul vizează modificarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernul nr. 1031/2020, prevede nota de fundamentare. În termen de 15 zile de la data adoptării hotărârii de guvern, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 îşi va înceta activitatea, conform aceleiaşi surse.

 

Citește și:  Florin Cîţu: „La sfârșitul lui iulie, am putea renunţa la masca de protecţie”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Close