Africa

Congo a început campania de vaccinare împotriva Ebola

Asculta informatia

O campanie de vaccinare împotriva Ebola a început în oraşul Butembo, situat în zona estică a Republicii Democrate Congo, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) prin intermediul unui mesaj publicat luni pe Twitter, relatează Reuters, si agerpres.

Angajaţii de la centrul medical Matanda, unde a fost tratat primul pacient diagnosticat cu Ebola după o pauză de şase luni, vor fi primele persoane care vor fi vaccinate, au precizat specialiştii de la OMS.

Republica Democrată Congo a confirmat patru cazuri de Ebola după ce reapariţia acestui virus a fost anunţată pe 7 februarie în Butembo, epicentrul precedentei epidemii, care a fost declarată încheiată în iunie 2020.

Vineri, 1.200 de doze de vaccin anti-Ebola şi echipamente necesare lanţului de stocare la rece au sosit în acest oraş congolez, potrivit OMS.

La rândul ei, o altă ţară din Africa de Vest, Guineea, a anunţat duminică apariţia unui nou focar de Ebola, cu şapte cazuri confirmate şi trei decese.

Virusul Ebola provoacă episoade severe de vărsături şi diaree şi se răspândeşte în urma contactului cu lichidele corporale ale persoanelor infectate. Noile vaccinuri au îmbunătăţit considerabil ratele de supravieţuire în anii recenţi.

Citește și:  NIGERIA: Cel puţin 30 de oameni au fost uciși într-un atac
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 63

Close