Romania

Comunele Peciu Nou, Sânmihaiu Român, Parța, Șag și Giulvăz, luate cu asalt de polițiști

În data de 11.02.2023, polițiștii Secţiei 4 Poliție Rurală Peciu Nou au organizat o acțiune în localitățile Peciu Nou, Sânmihaiu Român, Parța, Șag și Giulvăz, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, precum și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal.

Au fost verificate 12 societăți comerciale (săli de exploatare a jocurilor de noroc), în vederea prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului acestor entități și a infracțiunilor de tâlhărie comise asupra personalului sau clienților acestora.

Totodată, acțiunea polițiștilor a urmărit și identificarea tuturor agenților economici care exploatează mijloace de joc de tip „slot machine”, verificarea modului în care aceste societăți comerciale respectă prevederile OUG 77/2009, referitoare la condiţiile de autorizare, organizare și exploatare a jocurilor de noroc, verificând licențele și autorizațiile anuale care stau la baza legalității desfășurării activităților din domeniul jocurilor de noroc.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale conform HG 301/2012, în valoare totală de 10.000 de lei.

De asemenea, la fiecare societate comercială verificată a fost acționat butonul de panica existent la casierie, doi dintre agenții de securitate neprezentându-se în termenul prevăzut de lege, aceștia fiind sancționați contravențional conform HG 301/2012.

Acțiunile de acest tip vor continua pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală”, a comunicat Poliția Timiș.

Citește și:  România a pierdut banii pentru irigații din PNRR. Vinovații au fost identificați
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close