Comuna Gornet din Prahova, băgată în carantină, cere daune de 500.000 de euro de la Raed Arafat – Europa News
Romania

Comuna Gornet din Prahova, băgată în carantină, cere daune de 500.000 de euro de la Raed Arafat

Comuna prahoveană Gornet a atacat în instanţă ordinul prin care localitatea a fost carantinată pentru o perioadă de două săptămâni. Autoritatea locală solicită daune de 500.000 de euro de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, iar localnicii aşteaptă inclusiv scuze din partea celor care au emis ordinul de carantinare, scrie Adevărul.

UPDATE. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează cum a ajuns localitatea prahoveană să intre în carantină. Institutul Național de Sanănătate Publică a constatat că riscul răspândirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate atinsese peste pragul de 3 cazuri/1000 de locuitori.

Astfel, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, în localitatea Gornet, județul Prahova. Autorităţile mai spun că prin carantinarea localităţii au urmărit să prevină răspândirea noului coronavirus.

Totuşi, este permisă intrarea şi ieşirea persoanelor pentru diverse activităţi, inclusiv pentru a merge la locul de muncă.

Decizia de carantinare zonală a comunei Gornet a fost luată, miercuri 22 iulie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, însă hotărârea finală a aparţinut autorităţilor centrale.

Autorităţile locale nu au fost de acord cu măsura carantinării şi au solicitat în instanţă anularea deciziei, precum şi daune în valoare de jumătate de milion de euro.

 

Citește și:  Legea carantinei: Asimptomaticii, închiși obligatoriu în spitale
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close