EuropaRomania

Comisia Europeană, raport: „Drumurile din România sunt cele mai periculoase”

Asculta informatia

Numărul deceselor rutiere în Uniunea Europeană a scăzut brusc în 2020 din cauza pandemiei.

Numărul deceselor rutiere în țările UE a scăzut semnificativ anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus. După cum a anunțat Comisia Europeană pe baza estimărilor, un total de 18.800 de persoane au murit în accidente rutiere în 2020, cu 4.000 mai puține decât în ​​2019. Autoritatea de la Bruxelles atribuie scăderea deosebit de puternică de 17% volumului redus de trafic din cauza pandemiei Covid-19, dar fără a putea furniza dovezi statistice pentru această conexiune.

Cu 42 de decese rutiere la 1 milion de locuitori, potrivit Comisiei Europene, drumurile din Europa au fost cele mai sigure din lume anul trecut, dar în același timp autorii subliniază că obiectivul pe termen lung stabilit de UE de a reduce mortalitatea a fost în mod clar ratată.

În perioada 2010-2020, obiectivul a fost de fapt reducerea numărului cu 50%, dar numărul deceselor rutiere a scăzut cu doar 36%. Probabil că bilanțul pe termen lung fără pandemia Covid-19 ar fi fost și mai rău.

Într-o comparație cu statele membre ale UE, Suedia are cea mai mică rată în 2020, cu 18 decese rutiere la 1 milion de locuitori. În schimb, drumurile din România sunt cele mai periculoase, cu 85 de decese la un milion de locuitori.

Citește și:  Un comisar de poliție recunoaște: libertatea credințelor religioase nu poate fi îngrădită sub nicio formă

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − 49 =

Close