Europa

Comisia Europeană cere statelor UE să evite instituirea restricţiilor de călătorie la frontierele interne

Asculta informatia

Vera Jourova, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a îndemnat, vineri, statele membre ale Uniunii Europene să evite instituirea restricţiilor de călătorie anti-Covid-19 la frontierele interne ale Blocului comunitar, informează publicaţiile Die Welt şi Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit mediafax.

„Sigur că unele restricţii sunt necesare, dar un lucru este clar: coronavirusul este prezent în întreaga Europă şi nu îl vom aduce sub control prin restricţii la frontiere, ci prin colaborare”, a declarat Vera Jourova, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil de Valori şi Transparenţă.

Vera Jourova a insistat că este necesar ca statele membre UE să aibă o abordare unitară, amintind că, în septembrie, Comisia Europeană a făcut o serie de recomandări privind călătoriile în spaţiul Uniunii Europene în contextul pandemiei.

„Noi am propus să fie coordonate măsurile privind călătoriile din zonele de risc epidemic, pentru a evita apariţia unor norme diferite în materie de teste medicale Covid-19 şi carantină”, a insistat Vera Jourova.

 

Citește și:  UE a devenit mai sigură, mai prosperă, cu o populaţie mai sănătoasă, dar cu decalaje de gen în creştere
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 13

Close