Europa

Comisia Europeană amendează grupurile auto Volkswagen şi BMW pentru practici anticoncurenţiale

Asculta informatia

Comisia Europeană a anunţat, joi, amendarea cu peste 875 de milioane de euro a grupurilor auto Volkswagen şi BMW, din cauza unor acorduri anticoncurenţiale în cazul dezvoltării sistemelor de limitare a emisiilor poluante la motoarele diesel, informează mediafax.

„Comisia Europeană a depistat că firmele Daimler, BMW şi Grupul Volkswagen (mărcile Volkswagen, Audi şi Porsche) au încălcat reglementările Uniunii Europene în domeniul concurenţial prin acorduri în scopul dezvoltării de sisteme tehnice în cazul oxidului de nitrogen. Comisia Europeană a impus o amendă totală de 875.189.000 de euro. Compania Daimler nu a fost amendată, deoarece a dezvăluit Comisiei Europene existenţa unui acord de tip cartel. Toate părţile şi-au recunoscut implicarea în acordurile de tip cartel şi au acceptat soluţionarea cazului”, anunţă Comisia Europeană, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

„Cinci firme producătoare de automobile Daimler, BMW, Volkswagen, Audi şi Porsche deţineau tehnologia de reducere a emisiilor dăunătoare peste ceea ce este necesar legal prin standardele UE privind emisiile. Dar au evitat să fie în competiţie în utilizarea potenţialului tehnologic total pentru a filtra mai mult decât prevede legea. Prin urmare, decizia de astăzi se referă la modul în care cooperarea tehnică legitimă a mers într-o direcţie greşită. Iar noi nu tolerăm când companiile au acorduri ilegale. Aceste lucruri sunt ilegale în virtutea reglementărilor anticoncurenţiale UE. Competiţia şi invovarea în gestionarea poluării generate de maşini sunt esenţiale pentru o Europă care să atingă obiectivele noastre ambiţioase din Acordul Ecologic. Iar această deizie arată că nu vom ezita să aplicăm măsuri împotriva tuturor formelor de cartel care pun în pericol acest obiectiv”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Politicile în domeniul concurenţei.

Citește și:  Letonii ies în stradă împotriva noilor reguli ANTI-COVID

Grupul auto Volkswagen a primit o amendă de 502,3 milioane de euro, iar compania BMW a fost amendată cu 372,8 milioane de euro.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 + = 50

Close