Europa

Comisia Europeană a dat înapoi: Ghidul care a scandalizat Europa privind schimbarea Crăciunului cu „sărbători de iarnă” a fost retras temporar

Asculta informatia

Comisia Europeană a fost forțată să dea înapoi privind ghidul de comunicare internă, care instructa oamenii să evite folosirea termenilor de „Crăciun” și a numelor creștine, după ce a stârnit critici vehemente, scrie Politico.

Documentul de 30 de pagini despre cum să se folosească un limbaj mai neutru din punct de vedere al genurilor pentru a nu leza sentimentele persoanelor LGBTQ+ a fost lansat în Octombrie de către Comisarul pentru Egalitate, Helena Dalli.

Ghidul a fost descoperit de publicația italiană Il Giornale, de unde a ajuns în social media, fiind preluat și-n România. În țara noastră, documentul a fost adus în atenție în premieră de către R3media.

Vaticanul dar și o mulțime de politicieni de dreapta au criticat ghidul, ceea ce a făcut-o pe Dalli să revină asupra documentului.

„Îngrijorări au fost ridicate cu privire la anumite exemple folosit în Ghid, un proiect în lucru, așa cum este obiceiul astfel de instrucțiuni”, a scris Comisarul pentru Egalitate pe Twitter. „Urmărim aceste îngrijorări cu viziunea de a le lua în calcul pentru versiunea actualizată a ghidului”.

Documentul face parte dintr-un plan propus de președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, acela de a implementa o „Uniune a Egalității”, care să se asigure că „toată lumea este valorizată și recunoscută în toate materialele noastre, indiferent de gen, rasă sau origine etnic, religie sau credințe, vârstă sau orientare sexuală”.

Impunerea unei agende LGBTQ+ a fost una dintre primele promisiuni ale lui von der Leyen.

Cardinalului Pietro Parolin, secretar de stat al Vaticanului și unul dintre cei mai influenți oficiali de rang înalt, nu i-au picat bine „instrucțiunile”.

„Bineînțeles, știm că Europa își datorează existența și identitatea numeroaselor contribuții dar sigur nu putem uita că unul dintre principalii contributori, dacă nu chiar principalul, este Creștinismul însuși”, a declarat el.

Citește și:  Polonia cere bani de la UE pentru ajutorul acordat refugiaţile ucraineni

În Italia, liderii dreptei au reacționat dur. Giorgia Meloni, președintele partidului Frații Italiei, a scris: „În numele unei ideologii sinistre, (Comisia Europeană) vrea să suprime cultura oamenilor. Istoria și identitatea noastră nu pot fi anulate, trebuie respectate”.

La fel a reacționat și Matteo Salvini, liderul Ligii. „Maria, mama. Ioan, tatăl. Trăiască Sfântul Crăciun…Sper că în Europa, nimeni nu va fi ofensat”, a scris el.

Până și Antonio Tajani, fost Comisar European și fost președinte al Parlamentului European a salutat retragerea documentului: „Trăiască Europa bunului simț!”.

În România, documentul a fost criticat dur de către deputatul PNL, Ben Oni Ardelean.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 18 = 21

Close