America

Coliziune între două avioane. SUA pierd încă un avion F-35

Un avion F-35B al US Marine Corps s-a prăbușit marți după-amiază, ora locală 16:00, în apropierea bazei aeriene El Centro, California, în urma unei coliziuni aeriene cu un KC-130J, au confirmat mai mulţi oficialii americani din zona apărării pentru USNI News.

La aproximativ ora locală 16:00, a fost raportat că un F-35B a intrat în coliziune cu un KC-130J în timpul unei misiuni de realimentare, efectuată în spaţiul aerian al Californiei, având ca rezultat nefericit prăbușirea avionului F-35B.

Pilotul aeronavei F-35B a reuşit să se catapulteze la timp și este în prezent  sub supraveghere medicală, a precizat purtătorul de cuvânt al US Marine Corps, căpitanul Joseph Butterfield, pentru USNI News. Locul prăbușirii F-35B ar fi în apropiere de Marea Salton, la nord-est de San Diego.

Aeronava KC-130, folosita ca avioane de realimentare pentru aviația maritimă americană, după incidentul petrecut in spaţiul aerian, a efectuat o aterizare de urgenta lângă Aeroportul Regional Jacqueline Cochran din Therma, California, potrivit fotografiilor publicate de KESQ Channel 3.

Cauza oficială a accidentului face în prezent obiectul unei anchete. Actualizările vor fi furnizate pe măsură ce noi informații vor fi disponibile.

Amintim că acesta este al patrulea avion de generația a V-a, F-35, care se prăbușește şi al treilea pe care SUA în pierde

Prima prăbușire a unui F-35 a fost semnalată în septembrie 2018, când un F-35B care aparținea US Marine Corps s-a prăbușit în Carolina de Sud, SUA. Pilotul a supraviețuit după catapultare.

Al doilea incident a avut loc pe 9 aprilie 2019, când Forțele Aeriene Japoneze au pierdut un F-35 în Oceanul Pacific. Din păcate, atunci pilotul nu a supraviețuit.

Citește și:  UPDATE - Senatul american l-a achitat pe Donald Trump de acuzaţia de incitare la insurecţie

Al treilea incident a avut loc pe 20 mai 2020, când un avion F-35 A Lightning II s-a prăbușit în timp ce încerca să aterizeze pe Baza Aeriană Eglin. Aeronava aparținea 58th Fighter Squadron din cadrul 33d Fighter Wing.

Sursa: https://www.defenseromania.ro/

Articole similare

Leave a Reply

Close