Romania

Colindători amendați de poliție pentru tulburarea liniștii publice

Asculta informatia

În municipiul Constanţa, două grupuri de colindători au fost amendate de poliţişti cu câte 1.800 de lei după ce au tulburat liniştea publică pe stradă, informează Libertatea.ro.

IPJ Constanţa a transmis, luni, că polițiștii Secției 3 s-au autosesizat la sfârșitul săptămânii trecute, pe motiv că un grup de colindători „deranja ordinea şi liniştea publică prin strigăte, ţipete, fluierat şi bătut în tobă, pe strada I.L. Caragiale din municipiul Constanţa”.

Persoanele respective, cu vârste cuprinse între 39 şi 49 de ani, au fost amendate în total cu 1.800 de lei.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 au fost sesizaţi prin apel la 112 că pe strada Răzoare din municipiul Constanţa mai mulţi colindători costumaţi în Moş Crăciun tulbură liniştea publică „prin strigăte, ţipete, fluierat şi bătut în tobă”.

Poliţiştii au identificat şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 66 de ani, amendându-i cu 1.800 de lei în total.

IPJ Constanţa a precizat că tulburarea liniştii publice, prin producerea de zgomote cu orice aparat sau prin strigăte, reprezintă contravenţie şi este sancţionată cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

Citește și:  Un grup de parlamentari AUR, în frunte cu George Simion, așteaptă în fața Guvernului pentru a-i cere premierului Ciucă să lase românii din diaspora să intre în țară
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =

Close