Rusia

Clinica Omicron din Rusia cere INTERZICEREA numelui său pentru noua tulpină de coronavirus

Asculta informatia

Alexandr Padar, fondatorul reţelei de clinici de oftalmologie ruse Omicron, vrea să interzică Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să folosească acest nume pentru a numi noua variantă de coronavirus, a informat joi postul de radio Govorit Moskva, citat de EFE, potrivit agerpres.

„Acest nume este o marcă înregistrată (…), asocierea sa cu noua variantă de COVID-19 dăunează reputaţiei companiei”, a asigurat Padar.

Dacă cineva moare de Omicron, a adăugat el, „este puţin probabil ca familia sau prietenii să vrea să meargă la o clinică cu acest nume”.

Omul de afaceri rus preconizează să depună o plângere în justiţie împotriva OMS, potrivit postului Govorit Moskva.

Prima clinică Omicron a fost deschisă în oraşul siberian Novokuzneţk, în 2015. În prezent, clinică are 11 filiale în întreaga ţară.

Varianta Omicron, identificată şi ca B.1.1.529, a fost raportată prima oară în Africa de Sud şi calificată drept „îngrijorătoare” de OMS în noiembrie.

În Rusia nu a fost depistat deocamdată niciun un caz cu noua variantă Omicron.

Totuşi, autorităţile au semnalat că este o chestiune de timp ca noua variantă să ajungă în ţară, unde practic totalitatea cazurilor de COVID-19 sunt atribuite variantei Delta.

Citește și:  PLANDEMIA se termină, oficial, în martie – A început numărătoarea inversă. Primăvara ridică restricțiile
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 90

Close