Romania

Claudiu, românul a murit astăzi în Belgia, după ce a fost “plimbat” între trei spitale românești

Claudiu, bărbatul care a fost transferat la finalul lunii ianuarie în Belgia, la un spital de mari arși, a încetat din viață. Reamintim că acesta suferise un accident de muncă la Constanța, iar ulterior a fost transferat succesiv de la spitalul din Constanța, la cel din Iași, apoi la Floreasca, iar în cele din urmă în Charleroi.  

Claudiu avea 51 de ani și era din Constanța. Acesta a fost electrocutat în timp ce era la muncă și a suferit arsuri pe un procent de peste 60% din suprafața corpului.

Inițial, bărbatul a fost internat de urgență la Spitalul Județean Constanța. Medicii au ajuns la concluzia că ar putea fi mai bine îngrijit la Iași, iar acolo s-a primit acceptul ca acesta să fie transferat în Belgia. Numai că plecarea a fost amânată din cauza unei defecțiuni tehnice la aeronava care trebuia să-l ducă la spitalul din Charleroi.

“Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocuție pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime, potrivit diagnosticului inițial, și care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Bărbatul a fost victima unui accident de muncă.
Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași.

Citește și:  Membrii unui clan din Iaşi care şi-au trimis copiii să fure în Paris au primit împreună zeci de ani de închisoare

Transferul spre Belgia, amânat din cauza unei defecțiuni la aeronavă

 

În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului,” a informat Ministrul Sănătății într-un comunicat în această dimineață.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close