Romania

Cîţu îi amenință pe medici și profesori care nu se vaccinează cu vaccinul experimental: Amenzi sau tăieri salariale?

Asculta informatia

Florin Cîţu a vorbit despre eșecul campaniei de vaccinare despre care spune că „nu are nicio legătură cu declaraţiile sale privind relaxările”.

Românii se uită la cadrele medicale și la profesori ca fiind exemple demne de urmat, dar doar 40% din fiecare din cele două categorii s-au vaccinat. „Se pot lua în calcul şi penalizări”, a precizat premierul. Adică tăieri salariale.
Refuzul acestor categorii profesionale, un pericol
Florin Cîţu a explicat de ce „este periculos” refuzul profesorilor şi al cadrelor medicale de a se vaccina.

„Trebuie să vă gândiți că aceasta este o guvernare liberală. Eu nu vreau să impun lucruri oamenilor să le facă. Le arătăm beneficiile, le arătam riscurile, le arătăm costurile dar vreau până la urmă românii să decidă pentru propria viaţă.

De aceea, am spus că vaccinarea obligatorie este ultima variantă şi aş vedea-o într-un context pentru cadre medicale pentru că atunci când mergi la spital ți se cere să faci un test ca să nu îmbolnăvești pe altcineva în spital.

Mi se pare normal ca și cadrul medical care tratează pacienți să fie supus aceleiași reguli”, a spus Florin Cîţu.

Amenzi sau tăieri salariale?
Florin Cîţu a spus că există discuții pentru a fi luate măsuri împotriva acestor categorii profesionale, enumerate mai sus.

„Am văzut în Europa că sunt țări unde cei care nu vor să se vaccineze nu mai primesc salariu, li se desface contractul de muncă.

Eu cred că asta cu desfăcutul contractului de muncă în România pentru medici este puțin extrem, când avem nevoie de medici, mai ales în această perioadă.

Citește și:  Oficial: Curtea de Apel București a început o anchetă internă în cazul procesului premierului Ciucă legat de sesizările de plagiat.

S-ar putea să fie penalități financiare pentru cei care nu vor să se vaccineze sau să se testeze, pentru că pun în pericol viața pacienților și nu este normal așa ceva, mai ales că sunt cadre medicale. Și în sistemul educațional (la fel – nr)”, a mai spus președintele PNL, Florin Cîţu.

Sursa: Ziarul National

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7

Close