Europa

Cipru: Proteste împotriva corupţiei şi restricţiilor

Asculta informatia

Poliţia a utilizat sâmbătă un tun cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa sutele de persoane care manifestau în capitala Ciprului, Nicosia, contra corupţiei şi restricţiilor impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea COVID-19, transmite agerpres.  

În timpul intervenţiei poliţiei, opt manifestanţi au fost arestaţi.

Unii demonstranţi au fost amendaţi pentru că nu purtau masca de protecţie sanitară şi pentru încălcarea altor măsuri anti-COVID-19, potrivit site-ului de ştiri Kathimerini.

Organizatorii manifestaţiei, printre care militanţi de stânga, antifascişti şi sindicalişti, au făcut apel pe reţelele de socializare online pentru a denunţa ”autoritarismul statului”, ”eşecul gestionării pandemiei” şi ”corupţia”.

În luna ianuarie, autorităţile au anunţat măsuri pentru combaterea corupţiei, la câteva luni după scandalul ”paşapoartelor de aur”.

Difuzarea în octombrie a unei anchete a postului de televiziune Al-Jazeera privind presupusele abuzuri din programul de paşapoarte destinat investitorilor străini bogaţi l-a determinat pe preşedintele parlamentului cipriot să demisioneze. Stat membru al Uniunii Europene, Ciprul a emis mii de paşapoarte prin această practică, susceptibilă de favorizarea corupţiei şi de spălare de bani. Programul a fost suprimat în noiembrie.

Citește și:  Israelul INTERZICE circulaţia pe timp de noapte
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 53

Close