Europa

Cipru: Manifestaţie împotriva restricţiilor sanitare – Un post de televiziune atacat

Asculta informatia

Mii de persoane care se opun restricţiilor sanitare în Cipru s-au adunat duminică în faţa palatului prezidenţial, după care au atacat sediul unui post de televiziune local şi au incendiat maşini din apropiere, a anunţat poliţia, relatează AFP, potrivit agerpres

Biroul de presă al poliţiei a declarat pentru AFP că aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat în faţa palatului prezidenţial din Nicosia, capitala insulei mediteraneene.

Aproximativ 2.500 de manifestanţi s-au îndreptat apoi către sediul canalului de televiziune Sigma, incendiind cel puţin o maşină şi provocând pagube sediului televiziunii, a adăugat serviciul de presă fără a semnala imediat arestări sau răniţi.

”Un atac laş a avut loc duminică seara în faţa sediului nostru” din Nicosia, a indicat Sigma TV, precizând că atacatorii au aruncat cu petarde şi maşini ale personalului televiziunii au fost avariate.

Preşedintele cipriot Nico Anasasiades a vorbit de un ”revers pentru democraţie” şi a dat asigurări, într-un comunicat, că guvernul nu va ”ceda ameninţărilor şi şantajului”.

El a precizat că autorităţile îi vor ”pedepsi sever” pe cei care nu respectă legea.

Mii de oameni erau adunaţi, majoritatea fără măşti sanitare, în apropierea sediului postului de televiziune, purtând pancarte împotriva ”permisului sanitar”, notează AFP.

 

Citește și:  Românii pot merge în vacanțe, fără prea multe restricții,
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 11

Close