Romania

Ciolacu își arată mușchii: Premierul României şi miniştrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui

Premierul Marcel Ciolacu spune că el și miniștrii săi „nu se ploconesc” și „nu execută ordinele nimănui”, într-o tentativă de a mai estompa criticile pentru proiectul de măsuri fiscale propus de guvern.

„Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea şi a unor miniştri din Guvern la Buxelles. De aceea, aş dori să fiu foarte clar cu această ocazie: premierul României şi miniştrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR. Automat vizează şi atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populaţiei. Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să îl fi făcut”, a spus Ciolacu, în debutul şedinţei de guvern.

În acest sens, a precizat că ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va merge pe 28 august la Bruxelles pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale, după decizia CCR. Totodată, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, va merge la Bruxelles pentru o discuţie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal bugetară.

„Ele sunt trecute ca jaloane în PNRR, în următoarele cereri de plată. Nici nu se duce domnul ministru să ceară acceptul cuiva. Ipocriţii care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să îşi aducă aminte ce reforme şi ce jaloane au trecut în PNRR, când au zis că vor fi scoase excepţiile din Codul fiscal al României”, a mai spus premierul.

Citește și:  Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plata cash, după o ședință de Coaliție.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu vin după ce premierul a fost criticat dur pentru măsurile propuse în pachetul de măsuri fiscale. El și guvernul său sunt acuzați că au lovit tot în micii întreprinzători români, evitând să se atingă de interesele multinaționalelor.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close