America de SUD

Tentativă de asasinat împotriva fostului președinte argentinian. Ce s-a întâmplat când atacatorul a apăsat pe trăgaci. Momentul, surprins pe camere

O tentativă de asasinare a vicepreședintelui Argentinei, a eșuat joi seară, după ce un bărbat a îndreptat un pistol spre capul ei și a încercat să apese pe trăgaci.

Individul îndreptase o armă spre fostul președintele argentinian Cristina Fernández de Kirchner în timp ce se întorcea în apartamentul său din Recoleta, Buenos Aires, scrie presa locală.

Imagini video surprinse la fața locului arată un bărbat care apare în mulțime, iar de Kirchner aplecându-și capul.

Kirchner se află în mijlocul unui proces de corupție și se întorcea de la tribunal.

Cristina Fernández de Kirchner este încă în viață datorită faptului că arma atacatorului nu s-a descărcat, potrivit express.co.uk.

„Cristina este încă în viață pentru că, din motive care nu au fost confirmate din punct de vedere tehnic, arma, care era încărcată cu cinci gloanțe, nu a tras”, a declarat președintele Alberto Fernández.

„Acesta este cel mai grav eveniment de când ne-am recuperat democrația”.

Cristina Fernández de Kirchner, cercetată pentru corupție

Poliția federală l-a arestat pe Fernando Andres Sabag Montiel, un brazilian de 35 de ani care trăiește în Argentina.

Cristina Fernández de Kirchner este anchetată pentru corupție, procurorii cerînd să fie condamnată la 12 ani de închisoare și interdicția de a exercita o funcție publică într-un proces care investighează presupusa corupție din timpul guvernării sale 2007-2015.

Citește și:  Brazilia: Bilanţul total al morţilor din cauza virusului Covid-19 a atins cifra de 120.262
Tags

Leave a Reply

Close