Ucraina

Cine l-a ucis pe „jurnalistul” american Brent Renaud? – „El nu a fost jurnalist. Focul asupra mașinii lor a fost deschis de trupele ucrainene”

Asculta informatia

Rusia nu este responsabilă pentru moartea jurnalistului american Brent Renaud în Ucraina, a spus reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia.

Potrivit colegului lui Renaud, care a supraviețuit incidentului, focul asupra mașinii lor a fost deschis de trupele ucrainene, a menționat Nebenzia.

Potrivit diplomatului, Rusia nu poate fi trasă la răspundere de moartea jurnalistului pentru că zona din jurul orașului Irpin, unde a fost ucis Renaud, este controlată de trupe ucrainene, scrie Tass.

„El nu a fost jurnalist”

„Colegul meu american (reprezentantul permanent adjunct al SUA la ONU, Richard Mills) a menționat moartea jurnalistului Brent Renaud la Irpin, care ar fi fost ucis de forțele ruse. Deplângem pe toți cei care au fost uciși în conflict”, a spus Nebeznia.

„Dar aș dori să precizez două lucruri. În primul rând, el (Renaud) nu a fost jurnalist și New York Times a dezmințit că lucrează pentru această redacție. Sunt difuzate informații pe internet că activitățile sale erau departe de jurnalism. Și în al doilea rând, Irpin este controlat în totalitate de armata ucraineană și unitățile de apărare teritorială ucraineană”, a adăugat el.

„Potrivit colegului lui Renaud, care a supraviețuit incidentului, focul asupra mașinii lor a fost deschis de trupele ucrainene”, a adăugat Nebenzia.

Cliff Levy, director adjunct al New York Times, a declarat duminică că jurnalistul american Brent Renaud, a cărui moarte a fost raportată de autoritățile ucrainene, nu lucrează pentru New York Times.

Sursa: national.ro   / Tass

Citește și:  VIDEO: Mărturii ale unor militari ruși luați prizonieri: Ne-au spus că mergem ca pacifiști, dar am început războiul, am fost agresori
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 32 =

Close