Europa

Cincizeci de poliţişti şi ofiţeri vamali, arestaţi în Kosovo pentru corupţie

Asculta informatia

Parchetul din Kosovo a anunţat luni arestarea a 48 de poliţişti şi doi ofiţeri vamali suspectaţi că au luat mită pentru a permite intrarea ilegală de bunuri în ţară, relatează Reuters, potrivit agerpres

Cei arestaţi lucrau la un punct de trecere cu Albania din sud-vestul ţării.

„Cei arestaţi sunt suspectaţi de implicare în peste 400 de cazuri în acţiuni infracţionale de luare de mită şi abuz de funcţie”, a declarat Kushtrim Hodaj, din cadrul Inspectoratului de Poliţie, în cadrul unei conferinţe de presă cu procurorul de caz.

Hodaj a spus că alte 18 persoane rămân în libertate şi sunt acuzate că au oferit mită. El susţine că sunt în principal cetăţeni din Albania şi acum Kosovo încearcă să obţină informaţii despre ei de la autorităţile de la Tirana.

Într-o operaţiune similară din 2016, Kosovo a arestat în jur de 60 de ofiţeri de poliţie după o anchetă de patru luni asupra unor acuzaţii de corupţie, declanşată după ce mai mulţi şoferi au depus plângere că poliţiştii rutieri le cereau mită.

Corupţia şi crima organizată au fost invocate drept principalele obstacole în atragerea investiţiilor străine de către Kosovo, notează Reuters.

Citește și:  „Pornografia Fricii” – Dr. Robert Malone răspunde: Trebuie să ne fie frică de Variola Maimuțelor?
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 47

Close