Cinci luptători proiranieni ucişi într-un bombardament israelian la sud de Damasc – Europa News
Orientul mijlociu

Cinci luptători proiranieni ucişi într-un bombardament israelian la sud de Damasc

Cinci luptători pro-Iran şi-au pierdut viaţa în lovituri israeliene la sud de Damasc, a raportat marţi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informând că s-au înregistrat şi 11 răniţi, dintre care şapte soldaţi sirieni, notează AFP, potrivit agerpres.

Hezbollahul libanez a anunţat marţi seară moartea unuia dintre combatanţii săi în aceste raiduri.

Potrivit OSDO, rachete israeliene au ţintit luni seară depozite de arme, precum şi poziţii militare deţinute de regimul sirian şi miliţiile aliate pro-Iran la sud de capitala Siriei, omorând „cinci paramilitari străini”.

„Forţele aeriene ale inamicului israelian au lansat mai multe rachete care au traversat Platoul Golan ocupat spre sudul Damascului”, a transmis mai devreme agenţia oficială siriană, Sana, citând o sursă militară.

„Apărarea noastră antiaeriană a fost declanşată şi a interceptat majoritatea” rachetelor, a adăugat agenţia, precizând că atacul a făcut „şapte răniţi printre soldaţi”, precum şi pagube materiale.

Potrivit OSDO, doi dintre cei şapte sirieni răniţi sunt în stare gravă şi au fost răniţi, de asemenea, patru luptători veniţi din afara Siriei.

Corespondenţi ai agenţiei France Presse la Damasc au făcut cunoscut că luni seară au fost auzite mai multe explozii puternice.

Solicitată de AFP, armata israeliană a răspuns că nu comentează acest tip de informaţii.

De la declanşarea conflictului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri în această ţară vecină împotriva forţelor Damascului, dar şi contra celor ale Iranului, mişcarea libaneză Hezbollah şi alte grupuri pro-Teheran, care participă la război alături de regimul preşedintelui Bashar Al-Assad.

Israelul confirmă rareori atacurile sale din Siria, dar avertizează constant că nu va lăsa această ţară să devină un cap de pod al Iranului pe care îl acuză că încearcă să îşi crească prezenţa militară şi influenţa la frontiera sa, implantându-se în Siria.

Citește și:  Pelerinii au început să revină duminică la Mecca, după ridicarea parţială a restricţiilor legate de coronavirus

Războiul din Siria s-a soldat până în prezent cu peste 380.000 de morţi şi a antrenat deplasarea a mai mult de jumătate din populaţia dinainte de război.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close