Africa

Cinci biserici au fost arse într-un sat

Asculta informatia

O asociație de biserici și clerici a cerut o investigație în urma distrugerii celor 5 biserici, ai căror incendiatori neidentificați au aruncat apoi și cu fecale umane, într-un sat din vestul Kenyei, potrivit rapoartelor.

Biserica Sf. Monica din satul Otamba, din zona Nyaribari Chache, din comitatul Kisii, a fost arsă pe 20 ianuarie, fiind urmată de atacuri similare asupra altor trei biserici – Biserica Worldwide de 100 de membri, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și Legio Maria – în următoarea zi, a raportat Morning Star News.

A cincea biserică, Adunările lui Dumnezeu din Kenya de 250 de membri, a fost arsă pe 24 ianuarie, a anunțat site-ul creștin de știri al persecuției din Statele Unite.

„În afară de incendierea bisericilor, incendiatorii au comis și actele odioase de a arunca cu fecale umane pe clădiri, pentru a-i descuraja pe credincioși să reconstruiască bisericile lor distruse”, a fost citată o sursă. „Majoritatea membrilor bisericii s-au temut să participe la slujbe [în ruine sau în apropierea lor] în urma incendierii bisericilor, temându-se că incendiatorii i-ar putea urmări în casele lor, riscând viețile familiilor lor.”

Asociația bisericilor și a clerilor din Kenya a cerut o investigație. „Cerem autorităților de anchetă să rezolve situația și să-i expună pe cei care au interprins asemenea acte odioase. Care este motivul din spatele acestui lucru și pentru cine acționează acești mercenari?”, se arată într-un comunicat, potrivit Standard.

Bisericile vor trebui să cheltuiască milioane de șilingi kenyeni pentru reconstrucții.

Kenya s-a clasat pe locul 49 în clasamentul organizației de sprijin creștin Open Doors din 2021, lista de supraveghere a țărilor în care este cel mai dificil să fii creștin.

Citește și:  OMS: Bilanţul deceselor provocate de malarie îl va depăşi pe cel cauzat de COVID-19 în Africa Subsahariană

Deși este o țară majoritar creștină, persecuția s-a răspândit în Kenya, spune Open Doors. „În mod special, creștinii cu un trecut musulman din regiunile de nord-est și de coastă trăiesc sub amenințarea constantă a unui atac- chiar și din partea rudelor lor mai apropiate. Cercetările noastre au arătat că cei creștini au fost atacați și forțați să-și părăsească satele, iar grupul extremist islamic al-Shabab s-a infiltrat în populația locală pentru a monitoriza activitățile creștinilor din acele zone”.

Crima organizată este, de asemenea, o problemă gravă în țară, adaugă Open Doors. „Oficialii corupți nu reușesc adesea să ia măsuri împotriva persecutorilor- crescând potențialul de incidente împotriva creștinilor”.
În nord-estul țării, grupul terorist al-Shabab este o amenințare constantă.

Al-Shabaab luptă de ani de zile pentru a răsturna guvernul somalez. Grupul a fost responsabil de atacurile din ambele părți ale frontierei dintre Somalia și Kenya, pentru că a promis că se va răzbuna împotriva Kenyei pentru mult timp de acum încolo, pentru că au trimis trupe în Somalia să lupte împotriva grupului lor.

În aprilie 2015, al-Shabaab a efectuat unul dintre cele mai mortale atacuri când a luat cu asalt campusul Universității Garissa. Cu această ocazie, militanții au separat musulmanii de cei care nu erau musulmani și au executat toți studenții care nu erau musulmani. Cel puțin 148 de oameni au fost uciși în atac.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 23

Close