Asia

China o sancţionează pe Nancy Pelosi după vizita în Taiwan

China a anunţat vineri că o va sancţiona pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, pentru recenta vizită „rea” şi „provocatoare” în Taiwan, transmite Reuters, potrivit agerpres.

„În ciuda îngrijorării grave şi a opoziţiei ferme a Chinei, Pelosi a insistat să viziteze Taiwanul, amestecându-se grav în afacerile interne ale Chinei, subminând suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei, călcând în picioare politica unei singure Chine şi ameninţând pacea şi stabilitatea Strâmtorii Taiwan”, a comunicat printr-un purtător de cuvânt ministerul de externe de la Beijing.

Ca răspuns la vizita în insulă, în această săptămână, a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, China a organizat începând de joi manevre militare de amploare, mobilizând avioane, nave şi rachete balistice în şase sectoare din jurul insulei Taiwan, secretarul de stat american Antony Blinken vorbind vineri de un „răspuns militar extrem, disproporţionat şi care alimentează escaladarea”.

„Realitatea este că vizita sa a fost paşnică. (…) Noi am anticipat că R.P. Chineză va reacţiona în această manieră”, a mai spus şeful diplomaţiei americane. 

Citește și:  O fetiță creștină de 12 ani a fost luată cu forța de acasă si obligată să se convertească la islam
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close