Asia

China lansează o teorie halucinantă a cauzei PANDEMIEI

Asculta informatia

Teoria conform căreia coronavirusul a scăpat din laboratorul Wuhan este cel puțin la fel de credibilă ca și posibilitatea ca acesta a sări de la un liliac la un om în mod natural, au declarat pentru CNN oficiali înalți ai administrației Biden.

La ora actuală, două agenții de informații par să se încline către teoria originii naturale; în timp ce o agenție înclină spre proveniența virusului dintr-un laborator, a raportat CNN.

Cu o zi mai devreme, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a recunoscut că a existat o presiune pentru a exclude o potențială legătură între pandemia de coronavirus și o scurgere de laborator.

Directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că organizația îndeamnă China să fie mai transparentă pe măsură ce comunitatea internațională caută răspunsuri.

Comentariile lui Ghebreyesus vin la doar câteva săptămâni după ce a sugerat că Beijingul nu a cooperat pe deplin cu investigațiile și a cerut Chinei să ajute la rezolvarea originii virusului din „respect” pentru morți.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei a respins acuzațiile cu o declarație dură despre SUA și a declarat că țara a fost deschisă și transparentă tot timpul.

„De ceva timp, o mână de țări, conduse de SUA, stigmatizează epidemia, punând o etichetă geografică asupra virusului și politizează studiul originii”, se arată în comunicat.

„Ei ignoră în mod flagrant realizările pe care oamenii de știință le-au făcut împreună și închid ochii la știință și adevăr pentru propriile interese egoiste. Ei reclamă public investigațiile efectuate de agențiile de informații și acuză în mod fals China că nu este transparentă și cooperantă prin toate mijloacele, indiferent de fapte.

Citește și:  Indonezia interzice marea migraţie care marchează sfârşitul Ramadanului

„Aceste acțiuni au perturbat și subminat în mod serios cooperarea internațională în studiul originilor globale, au creat mari dificultăți și obstacole pentru țările care luptă împotriva epidemiei și salvează vieți și au stârnit o mare nemulțumire și opoziție în comunitatea internațională.”

China avansează acum o teorie halucinantă conform căreia cauza s-ar găsi în lanțul de producție a alimentelor congelate și respinge categoric ideea conform căreia SARS-CoV-2 ar proveni din laboratorul din Wuhan.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3

Close