Franta

Charlie Hebdo, ţinta unui nou atentat? Al Qaeda iese la atac: Pregătiţi-vă

Organizaţia teroristă Al Qaeda a lansat ameninţări la adresa caricaturiştilor de la Charlie Hebdo, după o nouă satiră.

Asculta informatia

Raidul criminal asupra Charlie Hebdo “nu a fost un incident punctual”, a avertizat organizaţia jihadistă în revista sa publicată vineri, evocând faptele “fraţilor eroi Kouachi”, autorii atacului, pe care l-au revendicat în numele Al-Qaida în Yemen înainte de a fi ucişi de forţele de ordine.

Pentru a marca începerea, pe 2 septembrie, a procesului de la Paris al atentatelor asupra redacţiei Charlie Hebdo, a unor poliţişti şi a unui magazin evreiesc din capitala Franţei, jurnalul satiric a publicat pe prima pagină caricaturile cu Mahomed care au transformat săptămânalul într-o ţintă a jihadiştilor.

Al Qaeda, acuzaţii la adresa lui Macron

 

Preşedintele Macron “a dat undă verde pentru această reeditare”, mai acuză Al-Qaida. “Dacă libertatea voastră de expresie nu respectă nicio limită, pregătiţi-vă să vă confruntaţi cu libertatea acţiunilor noastre”, ameninţă organizaţia jihadistă în revista publicată pe 11 septembrie, dată care marchează împlinirea a 19 ani de la atentatele din septembrie 2001 de pe teritoriul SUA, scrie Agerpres.

Tot potrivit SITE, un organ media afiliat organizaţiei jihadiste Statul Islamic a ameninţat şi el Charlie Hebdo cu represalii la începutul lui septembrie, după republicarea caricaturilor cu Mahomed.

Citește și:  Franţa doreste sa vaccineze obligatoriu personalul medical
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 77

Close