Romania

Cîțu, despre cine ar trebui să demisioneze după evacuarea de la Foișor: „E vorba de onoare, să vedem cine mai are onoare în România”

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, duminică, în cadrul unei conferințe de presă. Întrebat dacă ar trebui să demisioneze cineva după scandalul de la Foișor, șeful guvernului a spus că „este o chestiune de onoare”.

„Domnule prim-ministru, aș vrea să vă întreb, văzând acele imagini de la Spitalul Foișor, cine ar trebui, în opinia dvs. să facă un pas în spate?”, a fost întrebat Cîțu de jurnaliști.

„Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România. Nu cred că este normal după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri, și cu manageri de la DSP, să se implementeze o decizie luată de toată lumea în cunoștință de cauză”, a răspuns premierul Florin Cîțu.

„Remanierea sau o decizie despre un ministru din cabinet o va lua doar premierul, iar aceste discuții nu se discută, ele se vor anunța”, a spus premierul, întrebat dacă are în plan remanierea lui Vlad Voiculescu, după ce ea a fost cerută din interioriul PNL.

Responsabilitatea pentru scandalul evacuării de la Foișor, pasată de la o instituție la alta

Spitalul Foișor, în privința căruia s-a luat decizia de a fi transformat în unitate pentru îngrijirea pacienților infectați cu coronavirus, a primit ordin de evacuare a pacienților internați, vineri, fără să se precizeze ora. Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați pe tărgi și în cărucioare pe timp de noapte, unii dintre ei fiind chiar operați recent.

Vlad Voiculescu, ministru Sănătății, spune însă că vina pentru situația de la Foișor nu îi aparține pentru că spitalul „nu este sub autoritatea ministerului ci a primăriei Capitalei”.

Citește și:  Av. Gheorghe Piperea: ordonanța de urgență a lui Cîțu, pe care s-a brodat acest proiect de lege de tip Frankenstein, ar trebui de urgență abrogată

„Spitalul Foișor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătății, ci a Primăriei Capitalei. Mai pe scurt și mai pe românește, Ministerul Sănătății nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării, chiar dacă vorbim despre o situație de criză. Lucrurile pot fi blocate, fie din interes mediatic, politic, fie dintr-o neînțelegere a situației de criză în care sistemul sanitar se află”, a spus ministrul Sănătății.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close