Ucraina

Cernobîl: A fost restabilită alimentarea cu energie electrică a centralei

Asculta informatia

A fost restabilită alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl. Ucraina anunța, joi, Agenția Internațională pentru Energie Atomică că a pierdut contactul cu Cernobîlul, din cauza unei întreruperi de curent la instalație , informează mediafax.

Sistemele de răcire funcționează în mod normal, fără a fi nevoie de energie de rezervă, a precizat Ministerul Energiei Atomice.

Forțele rusești au cucerit centrala nucleară – locul celui mai grav dezastru nuclear din lume – în prima zi a invaziei de luna trecută.

Deși nu mai este o centrală electrică funcțională, Cernobîl nu a fost niciodată abandonată complet și necesită în continuare un management constant.

Îngrijorări există în continuare pentru personalul care a rămas la centrala electrică sub autoritatea forțelor rusești. Muncitorii continuă să își facă treaba și se spune că atmosfera este calmă, dar BBC anunță că a fost informat că în interior condițiile sunt dificile, cu alimente și medicamente limitate.

Ucraina anunța, joi, Agenția Internațională pentru Energie Atomică că a pierdut contactul cu Cernobîlul, din cauza unei întreruperi de curent la instalație.

Citește și:  Zelenski: Aproximativ 1.300 de soldați ucraineni au fost uciși în primele 17 zile ale invaziei rusești
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

Close