Franta

Cerinţele de intrare în Franţa, nu sunt ‘politice de frontieră, ci politice de sănătate’

Noile cerinţe de intrare în Franţa pentru cetăţenii altor state europene nu sunt ”politici de frontieră, ci politici de sănătate”, a declarat vineri Clement Beaune, secretar de stat pentru Afaceri Europene, relatează dpa, si agerpres

Într-o declaraţie pentru postul de televiziune Europe 1, el a spus că verificările la frontieră, care vor intra în vigoare duminică, sunt necesare din cauza pericolului reprezentat de cele mai noi mutaţii ale coronavirusului.

Odată ce vor intra în vigoare, orice persoană din altă ţară UE care doreşte să intre în Franţa va trebui să prezinte un test negativ pentru coronavirus, făcut în ultimele 72 de ore. Vor exista excepţii pentru cei care locuiesc în zonele de frontieră şi cei care transportă mărfuri.

Nu este clar dacă lista de excepţii se va extinde. Ministerul de Externe nu a postat încă nicio informaţie despre noile reguli. Potrivit FranceInfo, noile reguli se vor aplica şi pentru persoane din ţări din Europa care nu fac parte din UE.

Beaune a spus că regulile au fost elaborate în coordonare cu alte ţări europene. Există deja o cerinţă de testare pentru cei care sosesc din ţări din afara UE, care trebuie să se izoleze timp de şapte zile de la sosire.

Citește și:  Liceenii francezi s-au luat la bătaie cu poliţiştii
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close