Cel puţin un mort şi 35 de răniţi în urma unei coliziuni între un tren şi un vehicul de întreţinere în centrul Portugaliei – Europa News
Europa

Cel puţin un mort şi 35 de răniţi în urma unei coliziuni între un tren şi un vehicul de întreţinere în centrul Portugaliei

O coliziune între un tren de mare viteză şi un vehicul de întreţinere în centrul Portugaliei s-a soldat vineri cu cel puţin un mort şi 35 de răniţi, a anunţat Autoritatea naţională de protecţie civilă (CNOS), relatează Reuters, via agerpres.

Un purtător de cuvânt al CNOS a declarat pentru Reuters că două elicoptere medicale, precum şi 163 de salvatori, inclusiv pompieri, se află la locul accidentului.

La bordul trenului Alfa Pendular, cel mai rapid din Portugalia, se aflau 240 de persoane, a precizat purtătorul de cuvânt. El a adăugat că dintre cei 35 de răniţi, 30 au răni minore şi cinci sunt răniţi grav.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului districtual de operaţiuni de asistenţă din Coimbra, oraş aflat în apropierea locului unde a avut loc coliziunea, a declarat pentru Reuters că şi mai multe autovehicule ale serviciilor de urgenţă se îndreaptă spre locul coliziunii.

Canalul de televiziune SIC a anunţat anterior că accidentul feroviar s-a soldat cu un mort şi cel puţin 50 de răniţi.

Citește și:  Submarinul indonezian dispărut miercuri a fost găsit; toţi cei 53 de membri ai echipajului au murit
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close