Africa

Cel puțin 22 de persoane într-un atac în nord-vestul Burkina Faso

Asculta informatia

Atacatori înarmați au ucis luni cel puțin 22 de civili în nord-vestul Burkinei Faso, a declarat un oficial local. Este cel mai recent atac mortal într-o zonă marcată de activități militante, informează mediafax.

Atacatorii au atacat o comună rurală din provincia Kossi, la aproximativ 55 de kilometri de granița cu Mali, a declarat guvernatorul regional Babo Pierre Bassinga, conform Reuters.

„Bilanțul provizoriu al acestui atac terorist este de 22 de morți, mai mulți răniți și pagube materiale”, a precizat acesta.

Forțe militare au fost desfășurate la fața locului și sunt în vigoare măsuri de găzduire a celor care au fugit în orașele din apropiere, a adăugat comunicatul.

Burkina Faso se luptă din 2015 cu militanții islamiști activi în regiunile nordice, unii dintre ei având legături cu Al-Qaida și Statul Islamic.

Luptele au provocat strămutarea a peste 1,85 milioane de persoane numai în țara vest-africană și au ucis mii de oameni în întreaga regiune Sahel, unde activitatea militantă care a prins rădăcini în Mali s-a extins în ultimul deceniu.

Ofițerii armatei, supărați pe escaladarea atacurilor, l-au răsturnat pe președintele Burkina Faso în ianuarie și au promis să îmbunătățească securitatea, dar nivelurile de violență au rămas ridicate.

Luna trecută, bărbați înarmați au ucis cel puțin 100 de civili într-un alt district rural din nordul Burkinei Faso, acesta fiind cel mai sângeros atac pe care țara l-a cunoscut în cel puțin un an.

Citește și:  NORVEGI: Atacul cu arcul a fost un ACT TERORIST
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 65

Close