Cel puţin 20 de adolescenţi şi bărbaţi, găsiţi decapitaţi în Mozambic într-un masacru atribuit jihadiştilor – Europa News
Africa

Cel puţin 20 de adolescenţi şi bărbaţi, găsiţi decapitaţi în Mozambic într-un masacru atribuit jihadiştilor

Bărbaţi înarmaţi, suspectaţi a fi jihadişti, au decapitat cel puţin 20 de adolescenţi şi bărbaţi care participau la o ceremonie de iniţiere în nordul statului Mozambic, au transmis miercuri surse locale, potrivit AFP.

Corpurile mutilate a cel puţin cinci adulţi şi 15 adolescenţi au fost găsite luni, dispersate într-o pădure din districtul Muidumbe.

Insurgenţi islamişti care acţionează în regiune au mai atacat, devastat şi ars mai multe sate în acest sector şi în trecut.

“Poliţia a fost atenţionată de locuitori care au găsit cadavrele în pădure”, a spus un oficial din districtul vecin Mueda, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

“Este vorba de tineri veniţi să participe la o ceremonie de iniţiere, înconjuraţi de rudele mai în vârstă”, a adăugat el.

Autorităţile din Mozambic nu au confirmat deocamdată masacrul.

Jihadiştii, care au jurat credinţă grupării Stat Islamic, sunt activi de trei ani în regiunea Cabo Delgado. Ei atacă sate cu scopul de a răspândi teroare şi în încercarea de a instaura un califat.

În aprilie, ei au decapitat de asemenea circa 50 de tineri care refuzau să li se alăture.

Ei au făcut cel puţin 2.000 de morţi şi au provocat deplasarea a peste 400.000 de persoane din 2017, conform organizaţiei neguvernamentale Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED), cu sediul în SUA.

Citește și:  Africa de Sud va cumpăra 1,5 milioane de vaccinuri produse în India
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close