Europa

Cehia relaxează regulile de carantină

Cehia relaxează regulile de carantină, în pofida creşterii numărului de infectări cu coronavirus, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, transmite  agerpres.

Cei care au fost în contact cu o persoană infectată, dar nu prezintă simptome, nu vor mai trebui să intre automat în carantină dacă ambele persoane au purtat mască, a indicat ministrul sănătăţii, Adam Vojtech.

În schimb, contacţii asimptomatici vor trebui doar să-şi monitorizeze starea de sănătate.

Nici persoanele care au fost infectate cu coronavirus în precedentele 90 de zile nu mai trebuie să intre în carantină, dat fiind că au dezvoltat imunitate, a adăugat ministrul.

Cehia se confruntă recent cu o creştere a numărului de cazuri de infectare, după ce în primele luni reuşise să ţină sub control epidemia.

Rata de reproducere R0 a coronavirusului ‘nu a fost cu siguranţă peste 2’, dar a fost ‘ridicată’, a admis ministrul sănătăţii, menţionând că spitalele au în prezent capacitatea de a trata pacienţii cu COVID-19.

Până luni, Cehia raportase în total 36.200 de infectări cu coronavirus şi 456 de decese. În prezentă există 14.400 de cazuri active.

Citește și:  Britanicii cu alergii sunt sfătuiți să NU se vaccineze anti-COVID
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close