Romania

Ceea ce ati facut, cu ajutorul unor autoritati locale fara responsabilitate si discernamant, este cea mai grava forma de incalcare a democratiei si respectului unei comunitati. Mesajul HORECA din Timisoara pentru Raed Arafat

Adusi la disperare si cu afacerile pe butuci dupa masurile de carantinare fara rezultat, angajatii din HORECA reactioneaza dur la deciziile si declaratiile sefului DSU Raed Arafat care a hotarat prelungirea restrictiilor la Timisoara.

„Nu, stimate domn Raed Arafat, nu lucrăm împreună în nicio direcție. Ceea ce ați făcut dumneavoastră, cu ajutorul unor autorități locale fără responsabilitate și discernământ, este cea mai gravă formă de încălcare a democrației și respectului unei comunități, despre care nu știți nimic, ci vă folosiți de cifre eronate și anomalii statistice. Timișorenii sunt dintre cei mai civilizați și responsabili cetățeni ai acestei țări! Pentru simplul fapt că am fost mult mai responsabili și ne-am asumat rolul sprijinului medical al întregii regiuni, suntem singurul oraș mare din țară sancționat economic dur, fără drept de apel!

”În Timisoara, nu au fost niciodata masuri dure care sa limiteze miscarea si deplasarile” – fals, acestea sunt afirmații nefondate. Timișoara suferă restricții economice din octombrie 2020. Dacă pentru dumneavoastră industria ospitalității nu reprezintă nimic, dacă școlile din Timișoara nu contează, da, atunci, în Timișoara situația a fost cum o prezentați dumneavoastră. Dar această situație nu are nicio legătură cu realitatea! Timișoara este îngenuncheată! Ca sa nu mai vorbim de Dumbrăvița, cea mai mare comună din țară, mai știți oare de câte ori a fost carantinată în ultimele luni??? De 5 ori? S-a rezolvat ceva prin aceste măsuri restrictive și împovărătoare pentru economia și educația locală??? Nu, după 6 luni de restricții, în care incidența numărului de îmbolnăviri a crescut, independent de voința noastră, ci dintr-o proastă gestionare a situației, cu totul și cu totul amatoristă, ne premiați cu o carantină de două saptămâni, de trei zile și așa mai departe până la vară, până se va rezolva cumva situația, dar fără nicio implicare a statului și a autorităților locale!

Citește și:  Gabi Luncă, test COVID NEGATIV. Va fi înmormântată în aplauzele apropiaților

Este foarte clar pentru toată lumea înțeleaptă și civilizată, că oricât am suporta, am tolera și am aștepta, nu în această direcție este soluția!!! În octombrie 2020, când situația era la fel de gravă, dar nu exista vaccinul, nu erau atât de mulți oameni imunizați prin îmbolnăviri, am cerut un lockdown adevărat primarului și prefectului, nu am fost băgați în seamă. Ni s-a spus că dacă se închide industria ospitalității în Timișoara și se închid școlile, gata, se va rezolva răspândirea virusului. S-au văzut rezultatele! Când am cerut să se intervină de sarbători și în vacanțele din ianuarie pentru controlarea fenomenelor ilegale în masă, la munte, la schi, am fost ignorați total. Dar noi am suportat costurile acestor iresponsabilități și superficialități, prin creșterea numărului de îmbolnăviri, unde altundeva decât în Timișoara??? pentru că aici se testează toată lumea din zonă și aici sunt suprasolicitate cadrele medicale și secțiile ATI.

La final, acum după un an, cu toată această situație cumplită de care suntem conștienți cu toții, ni se spune să ne închidem din nou în casă, pentru că nu s-a luat nicio măsură reală de prevenire și combatere a pandemiei. Cum vă explicați că acum avem mult mai multă populație vaccinată, mult mai multe persoane imunizate și totuși incidența este atât de mare? În acest grafic statistic inseamnă că pe măsură ce ne vom vaccina și cu cât ne vom îmbolnăvi mai mulți, incidența va crește în aceeași măsură! Da, știm este valul trei, dar celelalte două valuri au venit peste noi ca un tsunami și nu s-a făcut nimic! Căte paturi ați reușit să adăugați secțiilor ATI din Timișoara, având în vedere că Timișoara este cea mai afectată regiune a țării? Cu ce soluții ați venit pentru îmbunătățirea sistemului medical în colaps și a situației medicilor timișoreni supra epuizați??? Nu ne comparați cu alte țări la îmbolnăviri și mortalități, comparați-ne și la măsurile acelor state pentru protecția cetățenilor și a economiei. De un an ne amăgiți , dar comunitatea timișoreană trăiește aceeași situatie de apocalipsă, pentru că avem un management al crizei catastrofal și ”care lipsește cu desăvârsire”, mai actual decât în Caragiale, dar mai rău ca în râsu”plânsu” lui Nichita. Câte valuri să mai așteptăm să se schimbe ceva în această falsă grijă pentru cetățenii României?

Citește și:  ARAFAT și Cîțu au aplicat ILEGAL restricțiile. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Noi suntem primii care am adoptat cele mai serioase măsuri de protecție și igienizare, pentru respectarea oaspeților și angajaților noștri. Industria ospitalității nu se reduce la terase și cluburi , pe care aparatul de stat ar fi trebuit să le controleze cum se cuvine, industria ospitalității se referă la hotelieri care au investit milioane în dezvoltarea turismului în regiunea lor, la restaurante locale care promovează tradiția și identitatea unică a Banatului! Noi suntem contribuabili la economia locală, la bugetul țării, la redistribuirea acestui buget către sistemul medical. Să nu uitați, atunci când au fost situații ca acestea de criză, autoritățile locale au cerut sprijinul hotelurilor și restaurantelor, pe care acum le ștergeți de pe harta economiei locale.

Niciun cetățean timișorean responsabil nu este împotriva unui lockdown real, dar această pseudo carantină, în care suntem batjocoriți și subestimați ca indivizi, în care ”facem să fie bine”, este mult peste limita toleranței și inteligenței comunității noastre! Găsiți soluții reale și ajutați-ne așa cum avem dreptul constituțional, nu ne sancționați, pentru că nu aveți acest drept!

Vă așteptăm la Timișoara, să vă bucurați de ospitalitatea noastră , așa amărâți și călcați în picioare cum suntem! Noi ne respectăm bolnavii și întregul sistem medical, dar prin fapte, nu prin vorbe sau prin promovări media. Vă voi trimite lista cu ajutoarele pe care colegii din industria ospitalității le-au oferit comunității! Așteptăm și lista dumneavoastră, impreună cu cea a autorităților locale, privind soluțiile concrete și realizările în acest domeniu„, se arata in mesajul postat de Corina Macri, presedinte HORETIM.

Va reamintim, saptamana trecuta angajatii si patronii din industria ospitalitatii au organizat un protest pasnic la Timisoara si au asezat polonice, oala, tigai, sorturi si cesti pe treptele Prefecturii Timis pentru a trage inca un semnal de alarma legat de colapsul in care a intrat acest sector.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close