CDC a identificat 28 de cazuri de tromboze în urma administrării vaccinului Johnson & Johnson – Europa News
Sanatate

CDC a identificat 28 de cazuri de tromboze în urma administrării vaccinului Johnson & Johnson

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a anunţat miercuri că a identificat 28 de cazuri severe, care pot pune viaţa în pericol, de cheaguri sangvine, printre cele peste 8,7 milioane de persoane care au fost imunizate cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de Johnson & Johnson, informează Reuters, potrivit agerpres.

CDC a susţinut, în cadrul unei prezentări, că dovezile curente ”sugerează o asociere cauzală plauzibilă” între vaccinul Johnson & Johnson şi cazurile de tromboză cu sindrom de trombocitopenie (TTS). TTS se caracterizează prin producerea de cheaguri sangvine, însoţite de un nivel scăzut al trombocitelor – celule sangvine care au rol în coagularea sângelui.

Trei dintre cele 28 de persoane au decedat. Anterior, pe 25 aprilie, CDC raportase 17 cazuri de tromboze printre aproape 8 milioane de persoane vaccinate.

Centrul a mai precizat că evenimentele par similare cu cazurile observate după administrarea serului AstraZeneca împotriva COVID-19 în Europa.

Acest sindrom nu pare să fie asociat cu niciunul dintre vaccinurile împotriva COVID-19 produse de Pfizer Inc şi BioNTech SA sau de Moderna Inc.

Cele mai multe dintre cazuri s-au înregistrat la femei cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, a precizat CDC. Ratele în rândul femeilor din tronsonul de vârstă 30-39 de ani şi 40-49 de ani au fost deosebit de ridicate, potrivit prezentării, cu 12,4 cazuri la un milion şi, respectiv, 9,4 cazuri la un milion.

Doar şase dintre cazurile de tromboze identificate s-au produs la bărbaţi.

Citește și:  Când se redeschid școlile!? Anunțul lui Klaus Iohannis
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close