Caz extrem de rar în medicină. S-a născut un bebeluș cu două capete – Europa News
Asia

Caz extrem de rar în medicină. S-a născut un bebeluș cu două capete

O situație medicală foarte rar întâlnită a apărut după o naștere, în Uzbekistan potrivit,evz.ro

Caz incredibil în Uzbekistan, după nașterea unui copil cu două capete. Medicii au rămas fără cuvinte, conform presei locale și sunt derutați din cauza anomaliei. Doctorul care are grijă de bebeluș folosește termenul de „gemeni siamezi”, deși spune că ar putea fi vorba și despre un singur copil.

„Gemenii siamezi” împart un singur corp și au un singur organ genital, despre care doctorii cred că este masculin.

„În acest moment, bebelușul se află la terapie intensivă. Organele bebelușului sunt duble, deși are un singur organ genital. Acest caz este unul foarte rar. Astfel de copii pot trăi mult, până la 50 de ani, dar cazul nostru este mai complicat, pentru că aceste corpuri au crescut ca fiind unul singur. În acest moment, starea de sănătate a bebelușului nu este rea și luăm toate măsurile pentru a-l îngriji corespunzător. Ne propunem să efectuăm verificări complexe”, a spus un doctor din Uzbekistan, conform celor de la Daily Star.

Cazul care a uimit lumea medicală este extrem de rar întâlnit și poartă numele de Craniopagus Parasiticus. Este vorba despre o „înfrățire parazitară” care apare între două-trei cazuri la cinci milioane de nașteri.

Un caz asemănător a fost înregistrat în India, anul trecut. O femeie a dat naștere unui bebeluș cu două capete, dar care avea și trei mâini. „Suntem șocați. Este de necrezut. Toți sunt șocați. Nu pot să cred că fiul nostru are două capete și trei mâini”, spunea tatăl copilului. Medicii au declarat la vremea respectivă că nu au mai întâlnit vreodată un asemenea caz.

Citește și:  Franța: Bebeluș român, vândut cu 15.000 euro.

De asemenea, tot anul trecut, la Cernăuți, o femeie a dat naștere unor gemeni siamezi. Deși anomalia s-a văzut în timpul ecografiilor, femeia a refuzat să întrerupă sarcina. „Deși lucrez de mult timp în domeniu, nu am mai avut de-a face cu o astfel de patologie”, spunea medicul care a supravegheat-o pe femeie.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close