SanatateWorld

Când va fi gata vaccinul împotriva COVID-19? Va putea fi folosit mai devreme decât ne așteptam

Vaccinul împotriva Covid-19 ar putea să apără până la sfârşitul anului, este de părere fondatorul Microsoft Bill Gates, care s-a angajat încă de la debutul pandemiei în combaterea noului coronavirus potrivit,national.ro

Bill Gates a spus că el susţine punctul de vedere al dr. Anthony Fauci, principalul expert sanitar din SUA responsabil cu bolile infecţioase, potrivit căruia va exista un vaccin viabil până la sfârşitul anului sau la începutul anului 2021. Miliardarul a ținut să precizeze că este în contact constant cu Fauci.

În februarie, Bill Gates, care împreună cu soţia sa Melinda, conduc fundaţia Bill şi Melinda Gates, s-au angajat cu până la 100 de milioane de dolari pentru a ajuta la limitarea focarului de coronavirus din întreaga lume. Ei au spus că fondurile vor fi folosite pentru a găsi un vaccin pentru virus, pentru a limita răspândirea acestuia şi pentru a îmbunătăţi detectarea şi tratamentul pacienţilor.

Fondatorul Microsoft e optimist

Gates a explicat într-un interviu la CNN că există două caracteristici evaluate în dezvoltarea unui vaccin. În primul rând, faptul că vaccinul împiedică persoana să se îmbolnăvească şi, în al doilea rând, că împiedică persoana să răspâdească virusul şi altora.

Fondatorul Microsoft a mai spus că consideră că majoritatea oamenilor vor face vaccinul dacă va da rezultate.

„Dacă este un vaccin excelent, blochează inclusiv transmisibilitatea, toată lumea va beneficia de faptul că 70 până la 80% dintre oameni vor face vaccinul”, a spus el. „Ar trebui să fim capabili să obţinem imunitate de turmă dacă ajungem la acest nivel, iar atunci ar putea să scadă numerele”.

Cu toate acestea, fondatorul Microsoft a avertizat că întreaga lume va trebui să ajungă la acest nivel înainte ca oamenii să își ia vacanțe în străinătate și să organizeze evenimente sociale.

Citește și:  STUDIU OFICIAL: Vaccinul Pfizer DISTRUGE celulele T şi SLĂBEŞTE sistemul imunitar
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close