Când se va deschide Transfăgărășanul. Zăpada are în continuare 5 metri pe șoșea. – Europa News
Romania

Când se va deschide Transfăgărășanul. Zăpada are în continuare 5 metri pe șoșea.

Transalpina și Transfăgărășan ar putea fi deschise circulației abia la începutul lunii iulie. La jumătatea lunii mai, când au început deszăpezirile, autoritățile anunțau că este posibil să fie deschise în câteva săptămâni.

În zonă este în continuare zăpadă, iar tranzitarea șoselelor este încă periculoasă pentru șoferi. Data deschiderii acestor drumuri a variat mereu, de la an la an, în funcţie de vreme. Drumarii încă intervin cu utilaje pe cele două șosele și au postat pe reţelele de socializare clipuri cu operaţiunile de deszăpezire.

Redeschiderea circulaţiei este aşteptată cu interes atât de cabanierii din zonă, cât şi de ciobanii care trebuiau deja să urce cu animalele la munte.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri București continuă activitățile de deszăpezire a Transfăgărășanului (DN 7C), operațiune care ar putea să mai dureze multe zile, din cauza stratului gros de zăpadă care persistă la altitudini mari. În această săptămână, operațiunile de deszăpezire au loc în zona districtului Piscul Negru, acolo unde utilajele lucrează deja de două zile, iar stratul de zăpadă depășește pe alocuri 5 metri.

Citește și:  3 zile de ninsoare si apoi -11 grade Celsius la Timisoara. Anuntul de ultima ora al meteorologilor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close